29 Haziran 2010 Salı

FOX PROJECT presents.. “WHO IS YOUR DADDY" (part-2)





Ahhh ! Hayır dayanamıyorum ! Sanırım devamı geliyo.. Bunlar benim hayatımın “kilit nokta”larımı bilmiyorum ama, muhtemelen sizinde başınıza gelmiştir. Yoksa ya kendimi uzaylı sanmaya başlıcam ya da ********* yazmıyorum bile !
------------------------

Ve Tanrı “AMA” yı yarattı !

İki zıt, opozit düşünceyi ve ya kavramı bağlamak için insanlar zamanın teknolojisiyle “ama” kelimesini yaratmıştır. Bakın, olay gerçekten metafiziksel bir konumda: İki farkı (siyah-beyaz) kavramı düşünün ve bunları karşınıza kırmadan ve en sevimli halinizle çatır çatır söylediğnizi düşünün. İsterseniz öncelikle ilkel haliyle bi bakalım:

karşıdaki dişi ise :

“Kıyafetin gerçekten çok güzel.” evet evet evet.. bu optimist tarafıydı ardından gelen cümle ise :

“Çok kilolusun” ve işte bu batırdığınız an !

Karşınızdaki bir bayansa; bu iki farklı “topic” asla onların beyinlerinde birleşmicektir, çünkü onlar yaralarına “tuz” gibi gelen şeylere daha çok önem verirler. Yani, sizin 10 sn. önce söylediğiniz kıyafet eleştiriniz, sevimlilikleriniz hatta bi gün önce aldığınız villa-araba-yat-uçak bile; bu az önce söylediğiniz küçücük cümlenin üzerine çıkamıcaktır. Bu “yara-tuz” eşleşmesi tamamiyle hatun kişide, “overloaded” konumu yaratır ve beyinlerindeki tüm “RAM” i sadece o cümleye ayırırlar. Ve o andan itibaren yaptığınız tüm mucizeler, onlar için küçük bir bahşiş olarak kalıcaktır.

Şimdi bu olayı günümüz teknolojisiyle yani; “ama” ile birlikte deneyelim isterseniz.. AMA (!) öncelikle şunu belirtmeliyim ki; “ama” sözcüğü doğuştan gelmesi gereken bir doğaçlama yeteneği de gerektirmektedir. “bkz” geliyor…

“Kıyafetin çok güzel ama çok kilolusun”

Bakın, sadece “ama” sözcüğü yeterli olmadı değil mi ? Hatta durumu daha da kötüleştirdi. Demeye çalıştığınız şey “Kıyafet süper ama ya sen bunu harcama başkaları giysin çok şişmansın be kızım!” tarzı bişeye dönüştü di mi ? Korkma dur dur bişii olmaz. Şimdi benim sana söylemeye çalıştığım doğaçlamayla deneyelim:

“Kıyafetin çok güzel ama (doğaçlama geliyor) seni çok kilolu göstermiş”

EVET ! İşte BU ! Şimdi şu cümleden itibaren söylemek istediğiniz herşeyi söylediniz ve karşınızdaki size sadece aptal aptal sırıttı değil mi ? Bayanlar – Baylar; “ama” kelimesinin ve ardından gelen pasif yetenek doğaçlamanızın harikalarını gözlerinizin önüne getiriyorum. Bu bir mucize olması gereken birşey.

Bu cümleden karşı tarafın IQ’su sizin dediklerinizi şu şekilde algılıcaktır : “Hala çok güzelim. Hala çok alımlıyım. Ama bu kıyafet güzel bile olsa beni açmıyo. Hatta yakışmıyo. Yok yok bu kıyafet beni kilolu gösteriyo..” Bu gelen öbeklerden sonra karşımızdaki hatunun algıları şu şekle dönüşücektir : “Ben kilolu değilim zaten ama bu “elbise” kilolu (!) zaten pazardan almıştım bunu dandik bişey kesimleri yanlış vs vs vs..”
Evet (çok evet kullandım farkediyorum ama(!) “kırp kırp”ta yapamıcam) bu iş bu kadar basit. Şimdi isterseniz bunu farklı örneklerle zenginleştirelim:

Teknoloji öncesi: (TÖ)
“Saçının rengi güzel olmuş.” “Sana hiç yakışmamış”

Teknoloji sonrası: (TS)
“Saçının rengi süper olmuş ama sana siyah saç daha çok yakışıyo”
--

TÖ:
“Seni seviyorum.” “Çok aptalsın”

TS:
“Tatlım.. Seni çok seviyorum ama sanırım bazen birbirimizi anlayamıyoruz”
--

TÖ:
“Evet dün gece Yeşimlerdeydim” "Kusura bakma ama ben bir erkeğim!”

TS:
“Evet tatlım dün gece Yeşimdeydim telefonuda duyamadım ama artık bana güvenmeni istiyorum sadece sen varsın benim için”
--

TÖ:
“Yeni aldığın çantan gerçekten çok güzel” “NEE ! Gerizekalımısın 1000. TL mi verdin bu salak şeye ?”

TS:
(aslında ben gerizekalıyı yine kullanırdım ama)
“Tatlım, çanta gerçekten mükemmel ama verdiğin paraya değmiyo zaten sen mükemmel bi kızsın”

Evet çok çok örnek var ve ben bu örnekleri en saçmalarıyla değerlendirdim belki ama eminim; sizin aklınıza daha güzel örnekler geliyodur. Tabi, bunun erkek versiyonuda var ama(!) kendi ırkımı yerin dibine sokmak niyetinde değilim bu akşam. O zaman; bu altın sözcüğü unutmuyoruz ve evde bol bol doğaçlama çalışıyoruz. RIP bro !

FOX Project presented !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder